III. Táci toros-táci rétes
Bizonyára értesültetek arról, hogy részt vettünk a nagyon jó hangulatú Rétes sütő és kolbásztöltő versenyen. Aki nem volt ott, az sajnálhatja, Nagyszerű volt látni a falu közösségének együtt ünneplését, kulináris élvezetét. Nem csak a nagyon finom, sok fajta rétes, kolbász, hurka, mícs és egyéb disznóságok kínálata volt sikeres, de a versenyzők által kínált finom kézműves borok, pálinkák és különleges szoljanka leves is hamar elfogyott. Már az is kiemelendő, hogy a támogatók ingyen felajánlották a levágott disznót és az első helyezettnek járó fődíjat.
A verseny győztes kolbászát megérdemelten Pál Jenő csapata készítette, mi a 12 versenyző csapattal a 4.- 12 helyen holtversenyben végeztünk. Be kell vallanunk, hogy sült-kolbászunk egy kicsit magyarosan fűszeres lett, tehát csípős, amely nem minden ízlésnek felel meg. Tanulságként megjegyezzük, hogy jövőre a hagyományos általános ízlésnek megfelelően fogjuk készíteni.